Home Notícies Èxit de la Cursa solidària

Buttletí

Nom...:

E-mail:

Èxit de la Cursa solidària PDF Imprimeix Correu electrònic
Dimarts, 17 de Juny de 2008 17:16

LA JOVE CAMBRA DE TARRAGONA va organitzar a Tarragona el passat diumenge dia 15 LA CURSA SOLIDARIA: “Quilòmetres de solidaritat amb el Congo”, amb la participació de més de 200 nens i nenes.

Les finalitats de la cursa es van complir: CONSCIENCIACIÓ, PARTICIPACIÓ I DIVERSIÓ, a més de la recaptació de diners per finançar el projecte que l'ONG Save The Children dirigeix a la zona de Kivu i Ituri, al Congo, per tal de millorar-hi la situació dels infants i l’accés a l'educació.

L’equip de Jove cambra va preparar un circuit lúdic a la part alta del passeig, on els participants havien de superar diferents obstacles. Els participants van buscar “patrocinadors” entre els seus familiars i amics, els quals es comprometien a pagar la quantitat que desitjaven per cada quilòmetre “simbòlic” recorregut. Un cop els participants van finalitzar les voltes que van ser capaç de córrer, es van multiplicar els quilòmetres realitzats pel preu que havien fixat cadascun dels patrocinadors, per així obtenir com a resultat l’ajuda que destinarà als nens i nenes del Congo.

Els pares i familiars observaven orgullosos l’evolució dels seus fills, i sobretot, la finalitat amb què corrien. El participant Frederic va ser qui va córrer més quilometres simbòlics amb total de 68.

En acabat de les curses, els nens i nenes pujaven al podi per rebre el merescut diploma participatiu i, de passada, lliurar les butlletes que certificaven el nombre de voltes fetes per cada corredor. Els diners es dipositaven a la gran guardiola solidària.

A més de la cursa, els pares i participants tenien a disposició tot un seguit de jocs i tallers, com ara fer volar un paracaigudes gegant, tastar les begudes saludables amb sucs per l’entitat H2O, bitlles catalanes, tallers de maquillatge, l’actuació dels xanquers de la companyia Sidral, capgrossos, sortejos de regals... i altres activitats.

Mesos abans de la cursa, centres educatius com el CEIP Miracle, CEIP Serrallo i CEIP Sant Pere i Sant Pau van realitzar un projecte educatiu amb els alumnes per conscienciar-los sobre la situació del Congo, i així estar preparats pel dia de la cursa.

La festa solidària va tenir el suport de la Direcció General d’Atenció a l’Infància i  Adolescència del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Save The Children, Ajuntament de Tarragona, Patronat Municipal d’Esports de Tarragona, Secretària General de Joventut, Departament d’Educació de Tarragona, Xarxa sanitària i social de Santa Tecla, Protecció Civil de Tarragona, Consell Esportiu del Tarragonès, Club Tarraconins i URV Solidària.

 

Els patrocinadors van ser: Fleca Flaqué, Coca-Cola, Virginias i El punt.
 
 

Segueix-nos

TwitterJCI EC 2011

JCIBOOK.NET