Home Notícies Jordi Aranega escollit el Millor Jove Emprenedor Creatiu de Catalunya 2008

Buttletí

Nom...:

E-mail:

Jordi Aranega escollit el Millor Jove Emprenedor Creatiu de Catalunya 2008 PDF Imprimeix Correu electrònic
Diumenge, 01 de Juny de 2008 00:00

Els tres finalistes del concurs representaran Catalunya en el concurs del Premi al Millor Jove Creatiu del Món. El Premi fou entregat en el marc d'un sopar de gala a Vilafranca del Penedès.

La Jove Cambra Internacional de Catalunya va entregar divendres passat en un sopar de gala al Vilafranca Winnery Convention Center el Premi al Millor Jove Emprenedor Creatiu de Catalunya 2008 (CYEA), que organitza aquesta entitat. El premi d'enguany fou per Jordi Aranega de l'empresa APC Systems Bcn, per dissenyar, fabricar i comercialitzar el primer airbag del món per a casc de motocicletes.

Els altres dos finalistes que optaven al premi CYEA de Catalunya 2008 eren Ignacio Sequeira, de la Fundació Èxit, entitat que desenvolupa  activitats que aconsegueixen la inserció laboral de joves amb risc d’exclusió social i Elisard Soler de Grupo distribuidor GTBAN 06 per la creació i fabricació de Fixchild, un complement per cadires de nens de 3 a 12 anys, per millorar la seguretat i el confort.

Jordi Aranega, juntament amb Ignacio Sequeira i Elisard Soler, seran els representants de Catalunya al concurs a nivell mundial, que organitza la Junior Chamber International. Els dos anteriors guanyadors a nivell mundial, Amadeu Roig i Jean Claude Rodríguez-Ferrara, són catalans. Segons Gerard Monguió, President de la JCI Catalunya “el fet que Catalunya hagi guanyat dos premis mundials consecutius, i el nivell que presenten els candidats de Catalunya enguany constaten la bona salut en el camp de la innovació al nostre país”. La proclamació del guanyador final a nivell mundial es farà en el marc del Congrés Mundial de la JCI que es portarà a terme a Nova Delhi el mes de novembre d’enguany.

En aquest premi hi participen les que es consideren les regions més creatives del món, entre les que destaquen Baden-Württemberg (Alemanya), Kanagawa (Japó), Karnataka (Índia), Lombardia (Itàlia), Maryland (Estats Units), Nord-Pas de Calais i Rhône-Alpes (França), Quebec (Canadà), Queensland (Austràlia), Scotland (Regne Unit), Shanghai (Xina), Flandes (Bèlgica) i Catalunya.

Es tracta d’un premi que pretén reconèixer les accions empresarials exitoses que han portat a terme joves emprenedors, basant-se principalment en la creativitat. En aquesta segona edició a Catalunya s’hi han presentat una trentena de participants. D’entre tots els participants, el jurat format per la Junta Nacional de la JCI Catalunya i els anteriors guanyadors del premi, ha valorat les candidatures, ha puntuat objectivament tenint en compte els criteris principals del premi que són la creativitat del producte, la creativitat en la gestió de l’empresa i la creativitat en la introducció en el mercat.

Durant l’acte van intervenir el president comarcal de l’Alt Penedès, el senyor Francesc Olivella, la Directora General d’Economia Cooperativa i Creació d’Empreses de la Generalitat de Catalunya, Sra. Mireia Franch i el Director General de Promoció Econòmica de la Generalitat de Catalunya, Sr. Marcel Prunera
 
 

Segueix-nos

TwitterJCI EC 2011

JCIBOOK.NET