Home Notícies

Buttletí

Nom...:

E-mail:

Notícies
Fòrum de joves emprenedors per debatre sobre Tarragona com a ciutat intel·ligent PDF Imprimeix Correu electrònic
Diumenge, 07 de Setembre de 2014 22:40

El dissabte 4 d'octubre se celebrarà a Tarragona “(Re)Pensem Tarragona”, el Primer Fòrum Jove de la Tarragona Smart Mediterranean City. Es tracta d’una jornada en la qual participaran joves que elaboraran propostes per millorar la ciutat de Tarragona a partir dels conceptes de ciutat intel·ligent. Les inscripcions per participar del fòrum ja són obertes al web www.repensemtarragona.org, on podran registrar-s'hi persones d'entre 20 i 40 anys.


Aquest fòrum està organitzat per la Jove Cambra Internacional de Tarragona i la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, que busquen amb aquesta activitat involucrar en el debat sobre la ciutat a joves actius i creatius, estudiants universitaris, joves amb habilitats en les TICs i persones emprenedores i amb interès per l'impacte social de la innovació.

El fòrum s'estructurarà en 5 taules de treball dels següents àmbits:
  • Eficiència i estalvi energètic
  • Gestió de l'aigua
  • Tecnologies per a la salut i la qualitat de vida
  • Turisme i patrimoni cultural
  • Mobilitat
Les persones que s'inscriguin podran fer-ho en l'àmbit temàtic en el qual tinguin expertesa o bé els resulti d'interès. El debat que s'articularà en cada taula de treball persegueix, d'una banda, generar una consciència del bé comú i de millora social de les ciutats, i, de l'altra, obtenir com a resultat una proposta d'eines tècniques basades en les TICs i l'enginyeria que facilitin el dia a dia dels ciutadans. L'anàlisi i les propostes que surtin d'aquest fòrum seran traslladades a la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City. El seu comitè tècnic n’avaluarà la viabilitat i, un cop aprovades pel patronat d’aquesta fundació, les propostes integraran una borsa d’idees que altres empreses o entitats poden finançar i executar.

La inscripció a (Re)pensem Tarragona és gratuïta i es realitzarà a través del web www.repensemtarragona.org fins al 30 de setembre. El fòrum se celebrarà durant el matí del dia 4 d'octubre a les dependències de Tarragona impulsa, a l’espai Tabacalera.

La Jove Cambra Internacional de Tarragona forma part d’un moviment associatiu de joves emprenedors, sense ànim de lucre i de caràcter internacional que pretén contribuir a la comunitat a la qual pertany mitjançant l'organització d'activitats per a la ciutat que, a la vegada, serveixen per a la formació i l'adquisició d'habilitats i competències a les persones joves.

Per a més informació, podeu adreçar-vos a Aquesta adreça de correu electrònic està protegida dels spambots, necessiteu tenir el JavaScript habilitat per veure-la o bé trucar a Emma Amorós, directora del programa (607 198 099) i Ariadna Piñol, presidenta de la JCI Tarragona (672 398 115), o també a: www.repensemtarragona.org
 
Dia i Nit de l'Emprenedor Català - 29 de novembre de 2013 PDF Imprimeix Correu electrònic
Dimecres, 06 de Novembre de 2013 22:14

El Dia de l’Emprenedor Català serà el punt de trobada tots els agents socio-econòmics del nostre país que estan relacionats amb l’emprenedoria i de tots aquells emprenedors que ho vulguin.
 

Aquest espai pretén ser el punt de trobada on es plantegin els dubtes i reptes que afronten els emprenedors des de totes les vessants, alhora que se’ls intentarà donar la resposta més adequada.
 

Durant aquesta trobada tindrà lloc el 1er Simpòsium d’Emprenedoria de Catalunya on la triple hèlix del país debatrà de forma conjunta les línies a seguir per tal d’impulsar definitivament l’emprenedoria a Catalunya els propers anys. Alhora, es pretén que els participants de l’espai Àgora intercanviïn coneixements i experiències, estiguin al corrent de les darreres tendències i solucions, es coneguin entre ells i puguin desenvolupar els seus plans de negoci (social o econòmic) de la manera més adequada.

Més informació i inscripcions a www.emprenem.cat

 
Smart Cities Meeting Point PDF Imprimeix Correu electrònic
Dijous, 06 de Setembre de 2012 09:33
 
La JCI Tarragona guanya un premi europeu a la EC2011 PDF Imprimeix Correu electrònic
Diumenge, 05 de Juny de 2011 00:00

La ciutat de Tarragona va acollir des de l'1 fins al 4 de Juny un dels esdeveniments que marcaran història: la JCI European Conference 2011. En aquesta conferència vam comptar amb la presència de més de 2000 emprenedors de tot Europa i altres països del món (com ara: Japó, USA, etc).

Entre moltes de les activitats que es van realitzar durants aquests dies, com ara: cursos, networking, xerrades, tours turístics, campionats de futbol i bàsquet, festes i un llarg etcètera, voldriem destacar la fantàstica ceremònia d'entrega de premis al sopar de Gala que es va realitzar al TAP (Tarraco Aerna Plaça) de Tarragona. Va ser un escenari de luxe, amb convidats de les diferents JCI participants, així com representants de la Generalitat, Diputació i Ajuntament.

I per acabar amb les millors sensacions possibles, la JCI de Tarragona va ser guardonada amb un premi internacional (europeu) al millor programa local, els Reis solidaris de l'any 2010. Un premi que reconeix l'esforç i la dedicació dels juniors de Tarragona i que un cop més, col·loca la JCI Catalunya (i concretament la JCI Tarragona) dins d'un marc de renom a nivell europeu.

 
Assemblea de Mig Any i Festa d'Estiu JCI PDF Imprimeix Correu electrònic
Diumenge, 05 de Juny de 2011 00:00

El passat 2 de Juliol del 2011, les Joves Cambres de Catalunya es van trobar a Lleida per celebrar l'Assemblea de Mig Any. Durant aquest acte, els presidents i altres membres de junta de les diferents JCI's d'arreu de Catalunya, tracten l'estat dels projectes i activitats que s'han dut a terme fins a la data, així com també revisen la planificació estratègica sobre els projectes programats per la resta d'any. A més, és en aquest acte quan els responsables nacionals de cada àrea (Internacional, Formació, Comunitat, etc) informen sobre l'estat de les diferents accions executades durant el primer semestre de l'any i comenten els principals punts d'acció per les activitats de la resta de l'any.

Durant l'assemblea també es va celebrar el concurs nacional d'oratòria, on representants de les Joves Cambres van competir per veure qui podia convèncer al jurat de la millor manera, amb el seu parlament sobre "la JCI i els objectius del Mil·leni de la ONU". El guanyador d'aquesta edició 2011, va ser en Fernando Carrera, de la JCI Igualada.

Per acabar la jornada, i després de vàries hores d'assamblea per tractar el passat, present i futur, de la JCI a Catalunya, els membres de l'assemblea, junt amb altres juniors, senadors i amics, es van trobar a la Festa d'Estiu 2011, que la JCI Tarragona va organitzar a la mítica discoteca FlashBack de Salou.

 
Campanya Nothing But Nets - JCI Tarragona i Ajuntament de Tarragona PDF Imprimeix Correu electrònic
Dissabte, 07 de Maig de 2011 00:00

La JCI Tarragona i l'Ajuntament de Tarragona van organitzar una campanya local a la ciutat de Tarragona, dins del marc del projecte mundial "Nothing But Nets" de la JCI. Durant l'acte es va cobrir l'estàtua dels castellers de la Rambla Nova de Tarragona amb una mosquitera, per tal de protegir un dels símbols de la ciutat de la mateixa manera que el projecte Nothing But Nets protegeix als habitants de Bamako (Mali) utilitzant xarxes mosquiteres per protegir la societat de les picades de mosquits que transmeten la malària.

Durant la campanya es van recollir donatius al mateix peu de la estàtua, assolint la xifra de 157€, que tot i no semblar un gran capital, tota petita ajuda pels més necessitats sempre és ben rebuda i aporta el seu gra de sorra en el desenvolupament d'un món millor.

 
«IniciPrevi12345678910SegüentFinal»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 

Segueix-nos

TwitterJCI EC 2011

JCIBOOK.NET